Vanerum is op dit moment druk bezig zijn productiegebouwen in Diest te centraliseren. De Investering bedraagd zo'n 2.5 miljoen Euro. 
Vanerum beschikt over productieafdelingen in Diest,  Denemarken en Frankrijk. De voormalige houtafdeling in Bilzen is inmiddels verhuisd naar een nieuw gerealiseerde fabriekshal in Diest. Deze nieuwe fabriekshal is geplaatst achter het huidige logistiek centrum van VANERUM en heeft een oppervlakte van ruim 2.000 vierkante meter. In deze hal zijn een aantal nieuwe machines geplaatst waaronder een opdeelzaag van het merk HolzHer met touchscreen sturing en optimalisatie programma, die door een robot met een draagvermogen van 200 Kg vanuit het platen magazijn wordt beladen. De afzuiging van stof wordt verzorgd door een nieuwe energiezuinige en geluidsarme afzuiginstallatie die buiten de hal is geplaatst.

Op dit moment wordt er op de grond naast het huidige logistiek centrum hard gewerkt aan een productie hal voor een nieuwe lakstraat en montage afdeling. Deze afdeling met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter zal nog dit jaar klaar zijn. Naast de huidige metaalafdeling wordt  nog een bijgebouw van zo’n 700 vierkante meter gebouwd. De productiegebouwen worden middels een luifels met elkaar verbonden.

Door de Belgische productie te centraliseren en beter in te delen is VANERUM in staat efficiënter te  werken. 


 IMG 2765